Organic strandhanddoek

45.00

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: , , ,

Beschrijving

Breng luxe in uw huis met onze ultieme zachte, gekamde katoenen XXL handdoeken.

  • Geweven van de wereldberoemde Turkse katoen.
  • XXL handdoek van 600 gram/m2  —  100 x 180 cm
  • Bieden een echte luxe uitstraling in uw badkamer
  • Hebben een uitzonderlijk vol en donzig gevoel
  • Heerlijk dikke handdoeken welke u een warm gevoel geven
  • Productie methode met AirJet Techniek.
  • Voorzien van een luxe ingeweven sierrand.
  • Geproduceerd volgens de richtlanen het Global Organic Textile Standard Instituut (GOTS)

BIOLOGISCHE KATOEN

Biologisch katoen is bijna hetzelfde als gewone katoen. Het verschil? Biologisch katoen is geteeld zonder
het gebruik van landbouwgif als pesticiden. Katoen is een landbouwproduct. Om te zorgen dat de katoen-
planten niet worden aangetast door beestjes wordt de katoenplant hevig bespoten met allerlei slechte chemische bestrijdingsmiddelen. Niet goed voor het katoengewas, het milieu, de katoenboeren en de lokale bevolking. De chemicaliën putten de bodem steeds meer uit en vervuilen het grondwater en de lucht. Dit maakt katoen tot het meest vervuilende landbouwproduct in de wereld.

Bij de katoenteelt worden de meeste chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Zo’n 16% van de bestrijdings-middelen voor slechts 2,5% van het totale landbouw oppervlak. Daarom is het belangrijk dat we steeds meer aandacht vragen voor biologisch katoen.

DE MENSEN IN DE KATOENTEELT INDUSTRIE

Katoen wordt veel verbouwd in Pakistan, India en China. Een van de grote problemen is dat de lokale boeren niet weten hoe ze moeten omgaan met pesticiden zoals Europese boeren dat doen. Ze werken vaak onbeschermd, en wassen zich zelf niet met warm water waardoor de gifstoffen in de huid trekken en na een aantal jaar ernstig ziek worden.

NATUURLIJK TEELMETHODE

Biologisch katoen wordt verbouwd zonder pesticiden. Om ervoor te zorgen dat het gewas niet wordt opgegeten door beestjes worden er andere insecten ingezet om deze schadelijke insectenpopulaties tegen te gaan. Ongedierte wordt ook bestreden door het toepassen van botanische plantenextracten. En er vindt veel wisselteelt plaats om de voedingsstoffen die in de grond zitten te behouden. Biologisch katoen wordt ook weer ouderwets met de hand geplukt. Want om het machinaal te kunnen plukken moet chemisch ontbladeringsmiddel worden gebruikt en dat is natuurlijk niet toegestaan.

WASVOORSCHRIFTEN

Biologisch katoen kun je net als gewoon katoen wassen op 30 graden. Een lage temperatuur en een kort wasje is ook beter voor het milieu. Je kunt beter de droger laten staan om krimp te voorkomen en energie te besparen.

Extra informatie

Gewicht 700 kg
Afmetingen 100 × 180 cm
Kleuren

, , , ,